Ontvang onze nieuwsbrief

Iedere maand geheel gratis!

Het geloof in engelen is verplicht


De koran zegt:

آمَنَ الرَّسُولُ بِمَا أُنْزِلَ إِلَيْهِ مِنْ رَبِّهِ وَالْمُؤْمِنُونَ كُلٌّ آمَنَ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ

De gezant gelooft in wat van zijn Heer naar hem is neergezonden en de gelovigen ook.
Allen geloven in Allah, in Zijn engelen, in Zijn boeken en in Zijn gezanten.
[Soerat al- Baqarah, 2:285]

De Hadith van Djibriel is bekend. Hierin vroeg de engel Djibriel aan de gezant van Allah (vrede zij met hem) wat iman is.

De Hadith zegt:

الإيمان أن تؤمن بالله وملائكته، وكتبه، ورسله، واليوم الآخر، والقدر خيره وشره

Iman is om te geloven in Allah, Zijn engelen, Zijn boeken, Zijn gezanten, in de Laatste Dag en in beschikking dat het goede en slechte van Allah afkomstig is.
[Sahih al- Muslim]

Allah heeft ongeloof met Hem samen met het ongeloof in Zijn engelen, Zijn boeken, Zijn gezanten en de Laatste Dag genoemd.

De koran zegt:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا آمِنُوا بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي أَنْزَلَ مِنْ قَبْلُ وَمَنْ يَكْفُرْ بِاللَّهِ وَمَلَائِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالًا بَعِيدًا

Jullie die geloven! Gelooft in Allah, in Zijn gezant, in het boek dat Hij heeft neergezonden tot Zijn gezant en in het boek dat Hij eerder al heeft neergezonden. Maar wie geen geloof hecht aan Allah, Zijn Engelen, Zijn boeken, Zijn gezanten en de Laatste Dag, die is zeker ver afgedwaald.
[Soerat an- Nisaa, 4:136]

Bronvermelding : Soerat al- Baqarah, 2:285 Soerat an- Nisaa, 4:136